Een Checklist voor een ‘smarter’ huis

Vandaag

☐ Zet de temperatuur van uw warmwaterboiler op de warme stand (120°C Fahrenheit). Zo bespaart u niet alleen energie, maar vermijdt u ook het aanbranden van uw handen.
☐ Begin met het gebruik van energiebesparende instellingen op koelkasten, vaatwassers, wasmachines en wasdrogers.
☐ Onderzoek uw gloeilampen op mogelijkheden om ze te vervangen door compacte fluorescentie of LED. Met deze nieuwe lampen kan driekwart van het elektriciteitsverbruik van gloeilampen worden bespaard. De beste doelen zijn gloeilampen van 60-100W die meerdere uren per dag worden gebruikt. Compact fluorescentielampen (CFL’s) en LED’s passen in de meeste standaard armaturen.
☐ Controleer de leeftijd en de staat van uw belangrijkste apparaten, vooral de koelkast. Misschien wilt u het voor het overlijden vervangen door een energiezuiniger model.
☐ Filters van ovens, airconditioners en warmtepompen reinigen of vervangen.
☐ Als u één van die “silent-guzzlers”, een waterbed, heeft, maak dan vandaag nog uw bed. De afdekkingen isoleren het en besparen tot een derde van de energie die het gebruikt.

Deze week

☐ Bezoek de ijzerwinkel. Koop een warmwaterdeken, low-flow douchekoppen, kraanbeluchters, en compact fluorescentsCFL’s of LED’s, indien nodig. CFL’s en LED’s worden nu verkocht in de meeste drogisterijen en kruidenierswinkels.
☐ Als uw warmwaterboiler oud genoeg is dat zijn isolatie glasvezel in plaats van schuim is, zal het duidelijk profiteren van een warmwaterdeken van de lokale ijzeropslag of huisbenodigdhedenopslag.
☐ Touw caulk zeer lekke ramen.
☐ Beoordeel uw verwarmings- en koelsystemen. Bepaal of vervanging gerechtvaardigd is, of dat u ze moet retrofit om ze efficiënter te laten werken om hetzelfde comfort (of beter) te bieden voor minder energie.
☐ Koop een energiegebruiksmonitor om te weten te komen hoe u energie in uw huis gebruikt en wat de besparingsmogelijkheden zijn.

Deze maand

☐ Verzamel uw energierekeningen. Aparte elektriciteits- en brandstofrekeningen. Richt u op de grootste rekening voor energiebesparende oplossingen.
☐ Kruip in uw zolder of kraamruimte en controleer de isolatie. Is er een? Hoeveel?
☐ Isoleer warmwaterleidingen en -kanalen bij het passeren van onverwarmde ruimtes.
☐ Sluit de grootste luchtlekken in uw huis af – die welke fluiten op winderige dagen of tochtig aanvoelen. De ergste boosdoeners zijn meestal niet ramen en deuren, maar doorgangen van nutsvoorzieningen voor leidingen (“loodgieterijdoorvoeringen”), openingen rond schoorstenen en inbouwlichten in geïsoleerde plafonds, en onvoltooide ruimtes achter kasten en kasten, Beter nog, huur een energie-auditor met een blazerdeur om te plaatsen waar de ergste scheuren zitten. De hele tijd kunnen onzichtbare scheuren en gaten tot wel een open raam of deur oplopen, zonder dat u het weet!
☐ Stel ’s nachts en bij het verlaten van uw woning uw thermostaat zo in dat u in de winter verwarmings- en in de zomerkoelingsenergie bespaart. Sommige mensen vinden het makkelijker om een programmeerbare thermostaat te installeren.
☐ Maak een energiebalans op voor uw woning (vraag uw energiebedrijf of energieloket) voor meer deskundig advies over uw woning als geheel.

Dit jaar

☐ Isoleren. Als uw muren niet geïsoleerd zijn, laat dan een aannemer van de isolatie cellulose in de muren blazen. Breng uw zolderisolatieniveau tot snuiftafel.
☐ Verouderde, inefficiënte apparaten vervangen. Ook al heeft het toestel nog een paar nuttige jaren over, het is over het algemeen een goede investering om het te vervangen door een top-rendementmodel.
☐ Upgrade lekke vensters. Het kan tijd zijn om ze te vervangen door energiezuinige modellen of om hun efficiëntie te verhogen door het weer te laten instorten en door stormvensters.
☐ Verminder uw kosten voor airconditioning door schaduwbomen en struiken rond uw huis te planten – vooral aan de westkant.
☐ Weet dat u het verschil maakt!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *