Een smart home begint bij de lampen

Verlichting is goed voor ongeveer 5-10% van het totale energieverbruik in het gemiddelde Amerikaanse huis, het kost het typische huishouden tussen 50 en 100 euro per jaar in elektriciteit. Dat is niet veel, maar het is voldoende om te rechtvaardigen dat er iets aan gedaan wordt – vooral wanneer de voordelen van energie-efficiënte alternatieven in ogenschouw worden genomen. De overstap maken naar energiezuinige verlichting is een van de snelste, gemakkelijkste en goedkoopste manieren om het energieverbruik van uw huis te verminderen.

Dit hoofdstuk beschrijft verschillende soorten verlichting, wanneer en hoe u elke verlichting kunt gebruiken om energiebesparingen en comfort te maximaliseren, en hoe u de juiste producten kunt vinden. Ook worden de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energie-efficiënte verlichting besproken. Nieuwe federale normen voor gloeilampen hebben veel aandacht gekregen. We bespreken hoe de nieuwe verlichtingsnormen uw verlichtingskeuzes beïnvloeden en verdrijven een aantal mythes om u te helpen door het veranderende landschap te navigeren in de verlichtingsgang van uw lokale woonwinkel.

Een opmerking over de terminologie: De verlichtingsindustrie gebruikt de term “lamp” om te verwijzen naar de werkelijke lichtbron – wat het publiek gewoonlijk de lamp “lamp” noemt. In dit hoofdstuk gebruiken we de termen “lamp” en “lamp” door elkaar.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *