Ga nu naar de winkel voor een smart keuken

Een nieuwe afwasmachine kopen
Er zijn een paar snelle manieren om de meest efficiënte vaatwassers in de winkel of online te identificeren. ENERGY STAR komt in aanmerking voor een breed scala van producten. De huidige ENERGY STAR-afwasmachines verbruiken 5 tot 40% minder energie per cyclus dan vergelijkbare niet-ENERGY STAR-modellen. Kijk voor meer informatie op het gele EnergyGuide label voor een schatting van het energieverbruik en een vergelijking met andere modellen op de markt. Hoewel energie-efficiëntere modellen over het algemeen minder water gebruiken, zijn er verschillen in watergebruik tussen de ENERGY STAR-modellen – sommige gebruiken de helft van het water van andere, waardoor jaarlijks honderden liters water worden bespaard. Om de meest waterefficiënte modellen te vinden, raadpleegt u de volledige ENERGY STAR-productlijst, raadpleegt u de documentatie van de fabrikant of neemt u contact op met uw plaatselijke waterbedrijf. In sommige staten, elektrische en water nutsbedrijven bieden kortingen voor de aankoop van modellen die uitzonderlijk efficiënt zijn.

Houd rekening met deze belangrijke functies die van invloed zijn op het energie- en waterverbruik van vaatwassers bij het winkelen voor een nieuw model.

Energiebesparende wascycli
De meeste vaatwassers hebben verschillende wascycluskeuzes. Als het vaatwerk slechts licht vervuild is, bespaart een “lichtwascyclus” energie door minder water te gebruiken en gedurende kortere tijd te werken. Dezelfde vaatwasser kan bijvoorbeeld 3 gallon gebruiken voor een licht/china-cyclus, 5 gallon voor een normale wascyclus en 8 gallon voor de pot/pancyclus. Kijk in de literatuur van de fabrikant naar het totale waterverbruik bij verschillende cycli.

Bodemsensoren vs. standaarduitvoeringen
Veel van de vaatwassers die momenteel op de markt zijn, maken gebruik van de “grondsensor”-technologie om het waterverbruik automatisch aan te passen aan de vervuiling van het vaatwerk bij elke lading. De gegevens op de geactualiseerde EnergyGuide labels maken nauwkeuriger vergelijkingen mogelijk tussen modellen met en zonder bodemsensoren. Er zijn zeer efficiënte modellen van beide types beschikbaar.

Energiebesparend “Geen warmte” Droog
Een elektrisch verwarmingselement wordt over het algemeen gebruikt om de vaat aan het einde van de laatste spoeling te drogen en verbruikt ongeveer 7% van het energieverbruik van de vaatwasser. De meeste nieuwe vaatwassers bieden een energiebesparende functie voor nietwarm drogen. Aan het einde van de spoelcyclus, als deze functie is geselecteerd, wordt de lucht in de ruimte door de vaatwasser gecirculeerd door ventilatoren, in plaats van de vaat droog te bakken met een elektrisch verwarmingselement.

Compact vs. standaardcapaciteit
Houd er rekening mee dat er twee vaatwasserclassificaties zijn: compacte capaciteit en standaardcapaciteit. Compacte modellen verbruiken minder energie, maar hebben ook minder vaatwerk. Compacte modellen zijn meestal 18 inch breed, vergeleken met de 24-inch breedte van de meeste standaard capaciteit modellen. Volgens de Amerikaanse Federal Trade Commission moet een vaatwasser, om als standaardcapaciteit te worden beschouwd, ten minste acht couverts kunnen bevatten. Sommige van de meest efficiënte modellen zijn slechts 18 centimeter breed, maar ze zijn geschikt voor acht volledige plaats instellingen van gerechten, dankzij creatief ontwerp van de schotels. Grotere modellen die zijn ontworpen om plaats te bieden aan maximaal 12 instellingen zijn steeds meer beschikbaar en kunnen tijd en energie besparen als u routinematig grote ladingen heeft. Vergeet niet om te wachten op een volle lading voordat u de vaatwasser in werking stelt. Een compacte vaatwasser kan zelfs leiden tot een hoger energieverbruik als u deze vaker moet gebruiken. Een andere optie is de “vaatlade” type wasmachine waarmee u ofwel elke lade afzonderlijk kunt wassen of een volle lading kunt wassen.

Vaatwasser installeren
Probeer een vaatwasser uit de buurt van de koelkast te plaatsen.

De vaatwasser produceert warmte en zal het energieverbruik van uw koelkast verhogen. Als het een ingebouwde vaatwasser is, kunt u mogelijk extra isolatie toevoegen aan de bovenzijde, zijkanten en achterzijde wanneer de vaatwasser is geïnstalleerd (controleer dit eerst bij de dealer). Dit bespaart energie en verlaagt het geluidsniveau. Gebruik onbeklede glasvezelvlakken.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *