Geplande verbeteringen op het gebied van Energie

Als u nadenkt over hoe u uw milieu-impact en energierekening kunt verminderen, kan het moeilijk zijn om te weten waar de beste kansen liggen. De Home Energy Checklist for Action biedt een manier om prioriteit te geven aan een aantal veelvoorkomende huisverbeteringen. Het is ook nuttig om te begrijpen hoe uw apparaten zich opstapelen in termen van energieverbruik. Hou er rekening mee dat, hoewel verwarming en koeling veruit de meeste energie verbruiken, uw beste kansen om deze stukken taart te verminderen misschien niet komen van het vervangen van apparatuur, maar van het verbeteren van de efficiëntie van het gebouw zelf.

Begrijpen van energieverbruik in uw huis | Instelling van prioriteiten | Begrijpen van ENERGY STAR | Begrijpen van EnergyGuide | Kwaliteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid

Begrijpen van energiegebruik in uw huis
Om inzicht te krijgen in het energieverbruik in uw woning, hebt u meer informatie nodig dan wat u op uw typische elektriciteits- of gasrekening aantreft. Om echt grip te krijgen op wat er in uw huis gebeurt, is het handig om te weten hoeveel energie verschillende producten gebruiken en hoe het energieverbruik van uw huis verandert in de loop van de dag en als reactie op veranderingen in uw gedrag. Vermogensmeters en bewakingsfuncties voor stroomverbruik kunnen u helpen.

Een stroommeter is een apparaat dat u tussen het apparaat en het stopcontact steekt. U kunt het elektriciteitsverbruik zien veranderen wanneer het apparaat in en uit de energiestanden gaat. Naast het geven van onmiddellijke metingen van het stroomverbruik, zullen verschillende van deze apparaten het energieverbruik registreren in de loop van een uur, dag, week of zelfs een jaar; u kunt de gegevens downloaden naar uw computer en grafieken van de trends zien. Gebruik een vermogensmeter om uw belangrijkste bronnen van energieverbruik te vinden. Dit helpt u bij het prioriteren van welke producten u de stekker uit het stopcontact wilt halen of wilt vervangen. Twee modellen om naar te zoeken zijn de Kill A Watt en de Conserve Insight.

Voor een nog geavanceerder, grootbeeld van het realtime elektriciteitsverbruik van uw huis, kunt u ook overwegen een energiemonitor aan te schaffen. Deze apparaten zijn geprogrammeerd om informatie van uw elektrische meter of paneel te lezen en de real-time veranderingen in het gebruik te communiceren via een gemakkelijk te lezen dashboard op uw computer of mobiele apparaten. Energiemonitoren zijn draadloos, cloudgebaseerd en worden bestuurd via mobiele apps. Wanneer uw wasdroger wordt ingeschakeld, ziet u in welke mate uw stroomverbruik pieken vertoont. Als er niets in werking is, zie je wat er op de achtergrond van het elektrische gebruik in je huis zoemt, zodat je kunt achterhalen welke bovenste apparaten je uit het stopcontact wilt halen. Bovendien kunnen vermogensmeters en energiemonitoren een manier zijn om uw gezin te betrekken bij en te interesseren voor energiebesparing. Enkele goede monitoren om naar te zoeken zijn The Energy Detective, PowerCost Monitor, Neurio en Sense.

Hoewel het erg handig is om te zien hoeveel energie uw huis gebruikt en welke producten en gedragingen zijn de grootste boosdoeners in uw huis energieverbruik, hoe weet je dan of je een energie varken of een energie misser? Om uw energieverbruik in de juiste context te plaatsen, is het waardevol om te weten hoe uw energieverbruik zich verhoudt tot dat van uw buren of uw bredere gemeenschap. Een aantal nutsbedrijven in het hele land biedt deze informatie aan klanten aan in de vorm van rapporten die laten zien hoe uw energieverbruik zich opstapelt en van aanbevelingen voor energieverbeteringen.

Een groeiend aantal online hulpmiddelen zijn ook beschikbaar om u te helpen uw energieverbruik te begrijpen en te beheren; wat moedigen huiseigenaars aan om actie te ondernemen en prijswedstrijden aan te bieden om het gehele proces leuker te maken. Een van die instrumenten is de Home Energy Saver (HES), ontwikkeld door Lawrence Berkeley National Laboratory. HES maakt gebruik van informatie die consumenten online invoeren om individuele opties voor huiseigenaren te suggereren bij het upgraden van hun huis naar meer energie-efficiënt en kostenbesparend. De U.S. Environmental Protection Agency (EPA) heeft ook een geïndividualiseerd instrument ontwikkeld, toepasselijk de ENERGY STAR Home Advisor genoemd , dat u kunt gebruiken om de efficiëntie van uw huis te verbeteren en tegelijkertijd te genieten van het grootst mogelijke comfort. Neem de Pledge hier om energiebesparende acties te ondernemen in uw huis!

Naast deze hulpmiddelen, werkt een groot aantal nut om klanten nieuwe manieren te geven om gedetailleerde gegevens van het energiegebruik in aangepaste formaten door het Groene Knop, programma te downloaden. Neem contact op met uw hulpprogramma voor meer informatie en om hen aan te moedigen tools en diensten aan te bieden om toegang te krijgen tot uw energieverbruiksgegevens.

Vaststelling van prioriteiten
De beslissing om bepaalde energieverbeteringen door te voeren kan duidelijk zijn – als u een defect apparaat hebt en het moet vervangen, bijvoorbeeld, gebruik dan de SmarterHouse website om een slimme aankoopbeslissing te nemen. Maar er kunnen andere belangrijke prioriteiten voor uw huis zijn die u niet bewust van bent. Als dit het geval is, kunt u een snelle zelfcontrole uitvoeren of een professional inhuren om de meest kosteneffectieve verbeteringen te helpen vinden (zie het hoofdstuk over de bouwschil).

Sommige van de meer betrokken energieverbeteringen die hier worden genoemd, zoals het vervangen van ramen en isoleren, zijn het meest zinvol wanneer u andere verbouwingswerkzaamheden plant. Als u een muur gaat uit te breiden om uw keuken te vergroten of in een grotere dakkapel voor een master bedroom uitbreiding te zetten, in elk geval de energie-efficiëntie op hetzelfde moment te verhogen. Wederopbouwen van wanden met een hoog isolatieniveau. Installeer hoogwaardige isolatieramen.

Zolang je muren uitscheurt, profiteer van de puinhoop en ga een beetje verder, het verhogen van de efficiëntie van een aantal van de aangrenzende muren en ramen ook. Met een kleine toevoeging kan een deel van dit werk zich zelfs meteen terugverdienen als het bijvoorbeeld betekent dat u er zonder toevoeging van een apart verwarmingssysteem of uitbreiding van uw huidige warmtedistributiesysteem doorheen kunt komen.

Begrijpen ENERGY STAR
Zodra u uw prioriteitsgebieden hebt geïdentificeerd en klaar bent om op zoek te gaan naar nieuwe producten, kijk dan naar de ENERGY STAR. Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) en het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) erkennen de lokale en wereldwijde betekenis van energie-efficiënte producten voor het milieu. In vrijwillige samenwerking met fabrikanten en detailhandelaren hebben deze agentschappen een onderscheidend ENERGY STAR-label gecreëerd om consumenten te helpen energie-efficiënte verwarmings- en koelapparatuur, -apparatuur, -computers, -verlichting en huiselektronica te identificeren. Veel woningbouwers bieden ENERGY STAR-woningen, die een verscheidenheid aan energie-efficiënte functies en apparatuur omvatten. ENERGY STAR-huishoudens zijn 15 tot 30% energie-efficiënter dan typische nieuwe woningen. U kunt zelfs een voor ENERGY STAR gekwalificeerde gehele woning retrofit aanschaffen om uw totale energieprestatie te optimaliseren.

Voorbij ENERGY STAR
ENERGY STAR is ontworpen om de top 25% van de onder de richtlijn vallende producten op basis van energie-efficiëntie te markeren. Voor veel producten is er een aanzienlijk verschil tussen de top 5% of 10% en de top 25% – de allerbeste presterenden kunnen extra energie en geld besparen (en water in het geval van wasmachines en vaatwassers) in vergelijking met andere ENERGY STAR-gekwalificeerde modellen. Voor andere producten bestaat er geen ENERGY STAR-programma.

ENERGY STAR helpt consumenten bij het identificeren van de meest efficiënte modellen in verschillende ENERGY STAR-productcategorieën. In het ENERGY STAR-logo met de meest efficiënte benaming worden de best presterende ENERGY STAR-modellen voor een bepaald jaar gemarkeerd. Voor 2017 herkent het programma de meest efficiënte koelkasten, wasmachines en drogers, vaatwassers, plafondventilatoren, ventilatoren, televisies, computermonitoren, ramen en verwarmings- en koelapparatuur.

Het belangrijkste kenmerk van het label is een lijngrafiek die laat zien hoe de energiekosten of energie-efficiëntie van dat specifieke model zich verhoudt tot andere modellen op de markt van vergelijkbare grootte en type. U ziet een bereik van laag naar hoog. Voorzichtigheid is geboden: de op het etiket vermelde reeksen worden niet vaak bijgewerkt en fabrikanten introduceren voortdurend nieuwe apparaten.

Voor koelkasten, diepvriezers, boilers, vaatwassers, wasmachines, televisies en airconditioners voor ruimten worden de geraamde jaarlijkse energiekosten weergegeven op basis van het typische gebruik en de nationale gemiddelde elektriciteits- en/of aardgasprijzen. De meest efficiënte modellen zijn voorzien van labels met de energiekosten (weergegeven door de driehoek met het laagste punt) aan of in de buurt van de linkerkant van het assortiment. Het geraamde jaarlijkse energieverbruik wordt ook uitgedrukt in kWh/jaar voor elektriciteit of thermen/jaar voor gas. Het label geeft de aannames weer met betrekking tot het gebruik en de energieprijzen die gebruikt zijn om het energieverbruik en de bedrijfskosten te berekenen.

Voor centrale airconditioners, warmtepompen en ovens en boilers gaat het niet om de jaarlijkse energiekosten, maar om de energie-efficiëntiewaarden van deze producten (respectievelijk SEER, HSPF & SEER en AFUE).

Daarom zal op de etiketten van de meest efficiënte modellen de efficiëntieklasse aan de rechterkant of bijna aan de rechterkant van het assortiment worden vermeld, aangezien hoe hoger de classificatie, hoe efficiënter het product. Raadpleeg voor een schatting van uw bedrijfskosten voor deze producten de informatiebladen van de fabrikant die bij de verkoper of installateur verkrijgbaar zijn.

Kwaliteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid
Bij het winkelen voor grote huishoudelijke apparaten kunt u verschillende winkels of dealers bellen om de prijs en beschikbaarheid van verschillende modellen te controleren die u op de ENERGY STAR-website of een andere lijst vindt. U kunt de verkoper vragen om informatie over de efficiëntie van elk model, maar wees u ervan bewust dat hij of zij misschien niet veel weet over energieprestaties. Raadpleeg SmarterHouse wanneer u winkelt om er zeker van te zijn dat de apparaten de aanbevolen energie-efficiënte functies bevatten. Veel detailhandelaren beginnen meer informatie over energieverbruik op te nemen in de producten die zij op hun websites aanbieden.

Houd er ook rekening mee dat energieprestatie niet de enige overweging is die u moet gebruiken bij het kiezen van huishoudelijke apparaten. Consumenten moeten zich afvragen hoe effectief de apparaten hun primaire functies – schalen schoonmaken, voedsel koud houden, enz. U zou bijvoorbeeld niet overwegen om een vaatwasser aan te schaffen die uw vaat niet schoonmaakt, zelfs al verbruikt deze slechts de helft van de energie. Deze website pretendeert niet een uitgebreid overzicht van de betrouwbaarheid of prestaties van het product te zijn, of een gids voor gemakskenmerken die in deze producten worden gevonden; er zijn andere bronnen voor die informatie. Er zij echter op gewezen dat energie-efficiënte apparaten over het algemeen producten van hoge kwaliteit zijn dankzij de betere materialen en componenten die bij de bouw ervan worden gebruikt.

Overweeg voor de nieuwste innovatieve energiebesparende technologieën extra onderzoek te doen aan de hand van de groeiende lijst nieuwsbrieven en tijdschriften (zowel online als gedrukte) over groene producten.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *