Over ons

Welkom op ElekHomica.nl. De informatie op deze site zal u helpen geïnformeerde beslissingen te nemen over hoe u energie in uw huis gebruikt. Het zal u helpen prioriteit te geven aan thuisprojecten om de energiebesparing te maximaliseren. Het bespaart u geld. Elekhomica vertegenwoordigt de evolutie van ACEEE’s Consumentengids voor Thuis Energiebesparingen, voor het eerst gepubliceerd in 1991.

Het concept van energie-efficiëntie is eenvoudig: minder energie gebruiken om dezelfde diensten te leveren. Sommige verbeteringen besparen echter meer dan andere, en ElekHomica zal u helpen het verschil tussen de twee te vertellen. Als uw koelkast bijvoorbeeld 15 jaar oud is, moet u hem waarschijnlijk vervangen. Een typisch nieuw model verbruikt ongeveer 25% minder energie; een ENERGY STAR® model maar liefst 40% minder! Deze getallen vertalen zich in echte besparingen op de energiefactuur.

Anderzijds kan het vervangen van uw ramen, een kostbaar voorstel om mee te beginnen, niet worden gerechtvaardigd door de energiebesparingen die u krijgt door het installeren van nieuwe ramen. Als uw ramen ononderbroken en over het algemeen in goede staat zijn, kan uw geld misschien beter worden besteed aan het repareren ervan met ketel, weer strippen, of stormpanelen, die veel goedkopere opties zijn voor het buiten houden van tocht.

Wij zijn er niet om u producten te verkopen. Maar als u een investering gaat doen in uw huis, of het nu gaat om de aanschaf van een nieuw apparaat, een nieuwe gloeilamp of het inhuren van een verbouwingsaannemer, waarom niet op een manier die u geld bespaart op de lange termijn? We laten u ook eenvoudige stappen zien die u kunt nemen om uw huis en de producten die u al bezit zo efficiënt mogelijk draaiende te houden. Wij zijn er om u te helpen uw huis slimmer te maken. Een slimmer huis is warm in de winter, en koel in de zomer. Een slimmer huis geeft je de controle over de energie die je verbruikt. Een slimmer huis bespaart u geld!