Tips voor het bewaren van voedsel

De efficiëntie van uw bestaande koelkast of vriezer verbeteren
Uit energieoogpunt bespaart u het meeste door uw bestaande koelkast of vriezer te vervangen door een nieuw, efficiënter model. Als uw huidige model meer dan 15 jaar oud is, kunt u verwachten dat u 25-40% bespaart met een nieuw model. Als uw huidige apparaat goed werkt en een nieuwe aankoop niet binnen uw budget past, volgt u deze tips om de energie-efficiëntie en prestaties van uw bestaande koelkast of vriezer te verbeteren.

Deurafdichtingen controleren
Controleer de deurafdichtingen of pakkingen van uw koelkast/vriezer. Deze kunnen in de loop van de tijd verslechteren, waardoor de warmteafgifte sterk toeneemt en de energieprestaties afnemen. Doe een dollarbiljet in de deur wanneer u deze sluit; als u het biljet niet stevig op zijn plaats houdt, zijn de zegels waarschijnlijk defect. Met nieuwere magnetische deurafdichtingen werkt deze test mogelijk niet. Plaats in plaats daarvan een heldere zaklamp in de koelkast en richt het licht op een deel van de deurafdichting. Controleer door de scheur heen of het licht is, met de deur gesloten en de kamer verduisterd. U moet het licht verplaatsen als u beweegt langs de omtrek van de afdichting. Controleer de afdichting aan de onderkant van de deur met een spiegel. Als u geen licht ziet, moeten de afdichtingen in goede conditie zijn. De dealer bij wie u de koelkast of diepvriezer hebt gekocht, moet nieuwe afdichtingen kunnen installeren. Nieuwe zeehonden zijn echter niet goedkoop. Als de afdichtingen slecht zijn, kunt u overwegen of het tijd is om een nieuw hoogrendementmodel te kopen.

Controleer de temperatuur
Controleer de temperatuur in uw koelkast en vriezer met een nauwkeurige thermometer. Houd het koelkastcompartiment tussen 36°F en 38°F en het vriezercompartiment tussen 0°F en 5°F. Als de temperatuur buiten dit bereik ligt, stel dan de thermostaat in. Als u de temperatuur 10°F onder deze aanbevolen niveaus houdt, kan het energieverbruik met maar liefst 25% toenemen.

De koelkast naar een koellocatie verplaatsen
Kijk waar de koelkast staat. Als het in het zonlicht staat of naast uw fornuis of vaatwasser, moet het harder werken om koele temperaturen te handhaven. Als je hem naar een koelere locatie kunt verplaatsen, verbeter je de energieprestaties. Zorg er ook voor dat de lucht vrij rond de condensorspoelen kan circuleren. Als die luchtstroom geblokkeerd is, zal de energieprestatie afnemen.

Beheer uw voedsel- en opslagruimte
U kunt uw koelkast op verschillende manieren gebruiken, zodat hij niet zo hard hoeft te werken.

Laat hete voedingsmiddelen afkoelen. Doe warme levensmiddelen niet rechtstreeks in de koelkast of vriezer. Laat ze eerst afkoelen in de kamer.
Dek voedingsmiddelen af, vooral vloeistoffen. Anders komt er vocht vrij in het koelkastcompartiment, waardoor het energieverbruik toeneemt.
Vul uw vriezer. Een volle vriezer presteert beter dan een bijna lege vriezer. Als uw vriezer niet vol is, vul dan plastic bakjes met water en vrie ze in. Dit kan ook helpen in het geval van een stroomstoring, wanneer het ijs dat u hebt gemaakt zal helpen om uw voedsel langer te bewaren.
Markeer items. Etiket levensmiddelen in de vriezer voor snelle identificatie, zodat u er niet met geopende deur hoeft te staan.
Stroombesparingschakelaar controleren
In veel koelkasten zijn kleine kachels in de wanden ingebouwd om condensatie van vocht op het buitenoppervlak te voorkomen – alsof de koelkast al niet hard genoeg hoeft te werken! Op sommige apparaten kan deze functie worden uitgeschakeld met een energiebesparings- of energiebesparingsknop. Houd deze schakelaar in de energiebesparende stand, tenzij u merkt dat er condensatie optreedt.

Minimaliseer Vorstopbouw
Handmatige ontdooiing en partiële automatische ontdooiing van koelkasten en diepvrieskasten moeten regelmatig worden uitgevoerd. De ijsvorming op de spoelen in het apparaat betekent dat de compressor langer moet draaien om koude temperaturen te handhaven, waardoor energie wordt verspild. Als u in een zeer warm, vochtig klimaat woont en geen airconditioning gebruikt, kan ontdooien met een model met handmatige ontdooiing vrij vaak nodig zijn. Na het ontdooien kunt u de thermostaat mogelijk op een warmere stand zetten, waardoor u nog meer energie bespaart.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *