Zo moet je een woning isoleren

Als u in een koud klimaat woont, besteedt u waarschijnlijk ongeveer de helft van uw energiedollars aan warmte. Uw oude oven of ketel gooit brandend gas of olie weg alsof er geen morgen is. Moet u zich dus haasten en een nieuwe super-efficiënte kopen? Niet noodzakelijk.

Het vervangen van uw bestaande verwarmingssysteem door een verwarming die efficiënter is, is misschien wel een verstandige stap, maar het hoeft niet per se uw eerste stap te zijn. Probeer eerst uw verwarmingsbehoefte te verlagen. Aanhalen. Weerbestendig. Isoleer. Door uw verwarmingsbehoeften te verminderen, kunt u het comfort verhogen en kunt u misschien aan de slag met een aanzienlijk kleinere – en goedkopere – oven of ketel.

Dezelfde argumenten gelden voor airconditioning. Als u in een warm klimaat woont met een hoge koelbehoefte, is het heel zinvol om het huis aan te spannen om uw koellast te verminderen voordat u investeert in nieuwe airconditioningsapparatuur.

Een strakke, goed geïsoleerde woning bespaart energie en stelt u in staat om te overleven met kleinere capaciteit verwarming en airconditioning systemen, en het is ook comfortabeler, met kleinere temperatuurschommelingen. Geen koude tocht meer aan uw voeten, terwijl de temperatuur op hoofdniveau een zweetachtige 80°F is. Met minder van deze temperatuurstratificatie tijdens de wintermaanden, zult u zich zelfs comfortabel voelen bij een lagere thermostaatstand dan u gewend bent.

Voordat u grote efficiëntieverbeteringen aan uw huis doorvoert, moet u bij een pro navragen waar en waarom er energie wordt verspild en wat u hieraan moet doen door een energie-audit te laten uitvoeren.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *